Over

Waarom…

Begin 2020 ben ik deze website gestart. Ik liep al een tijd rond met de gedachte om een podcast te beginnen met als uitgangspunt ‘ultieme song’. Na wat twijfel heb ik gekozen voor de naam Zendeling van het lied. In het verleden had ik onder deze titel al wat columns over muziek geschreven. En liefde voor muziek is soms ook wel een beetje vergelijkbaar met zendelingenwerk vind ik. Zo kan ik me nog goed herinneren dat ik op jonge leeftijd buiten cassettes zat te beluisteren tot laat in de avond terwijl mijn ouders en mijn zus binnen achter de buis zaten. Bij het ene na het andere liedje had ik een soort van spirituele beleving en het gevoel van, ‘dit moet de rest van de wereld horen’.

Hoe ik begon…

Toen ik vijftien was bracht ik voor het eerst verzamel cassettes uit en begon ik een fanzine. Mijn smaak was toen vrij beperkt en luisterde ik enkel naar metal. En het kon wat dat aangaat niet hard genoeg. Rond mijn twintigste vervloog mijn liefde voor metal en was ik meer op zoek naar garage punk en soul muziek. Ik begon mijn zoektocht naar de ultieme muziek. Mijn voorkeur is om muziek op vinyl te hebben. Inmiddels heb ik een vrij brede en uitgebreide collectie. Vooral mijn single collectie bestaat uit dozen vol materiaal met het onderscheid tussen: punk/garage, sixties, weird, disco, jaren 80, Nederlandstalig en diverse.

Nu vele jaren verder…

Na heel veel verhuizingen en zwerftochten heeft de tijd mij ingehaald en heb ik me gevestigd in Apeldoorn met mijn gezin. Vanuit deze locatie maak ik deze podcast. En ik vind het leuk, inspirerend en en ook een uitdaging om andere muziekliefhebbers aan het woord te laten. Lijkt het je leuk om een bepaalde muziekliefhebber aan het woord te laten, heb je andere idee├źn of wil je een bijdrage leveren/samenwerken? Neem dan alsjeblieft contact met mij op.

Muzikale groet,

Christiaan Verweij

Noot voor de artiesten van wie ik hun muziek draai. Hopelijk zie je het als een eer om tijdens een muzikale zoektocht naar de ultieme song opgemerkt te worden. Mocht je daar anders over denken laat het dan alsjeblieft weten; dan verwijder ik direct je nummer. Mijn motto blijft koop de muziek van de artiesten!